2015. március 20., péntek

Képzési felhívás társadalmi vállalkozók számára

A Társadalmi Összetartozásért Alapítvány újabb bentlakásos képzést indít társadalmi vállalkozások, társadalmi küldetésük teljesítése érdekében vállalkozást, szolgáltatást, terméket értékesíteni tervező, különösen innovatív elképzelésekkel bíró civil szervezetek, aktív közösségek tagjai számára.  


Fotó: Fekete Hajnal
Készült: Pakodi Képzési Központ
A TÖA előző társadalmi vállalkozási képzésén
A képzés célja: társadalmi küldetéssel  bíró, azért cselekvő társadalmi vállalkozók felkészítése piaci és a megszokott pályázati támogatásoktól eltérő alternatív források elérésére

A képzés fő témakörei:

társadalmi vállalkozások
vállalkozási alapismeretek
piackutatás, marketing alapok
piaci és közösségi források




A képzés időkerete, időpontjai és helyszíne:
A képzési folyamat három egynapos és egy  három napos, bentlakásos blokkból áll. A résztvevőktől elvárt a képzési időpontok között önálló, otthoni munka végzése.

Három napos, bentlakásos képzés: 
Érsekvadkert: 2015. június 4. csütörtök - 2015. június 6. szombat

A képzés egynapos blokkjai:
1. alkalom: Budapest, Domino Tanoda 2015. április 18. szombat

A többi időpontot a bentlakásos képzés résztvevőivel egyeztetjük, minél inkább egyénre szabott konzultációs lehetőségek biztosítása érdekében.

A képzésen való részvétel feltételei:
  • A képzésen való részvétel regisztrációt igényel, 10.000 forintos regisztrációs díj megfizetésével. A képzést ugyanakkor Áder János Köztársasági Elnök Úr adományának köszönhetően térítésmentesen tudjuk megvalósítani. A résztvevőknek csak a képzési helyszínekre történő utazásukról szükséges gondoskodniuk. A képzést sikeresen elvégzők számára a képzés végeztével 10.000 forintos támogatást nyújtunk.
  • A 3 napos bentlakásos képzésen a szállást és az étkezést a képző szervezet fizeti.
  • A képzésre témába vágó előképzettséget nem várunk el.
  • A jelentkezők mögött álló közösségi kezdeményezésektől nem várjuk el, hogy bejegyzett, formalizált szervezetek legyenek.
  • A jelentkezőknek szerződésben kell vállalniuk, hogy kiválasztásuk esetén részt vesznek a képzési alkalm(ak)on.

A jelentkezők kiválasztásának folyamata:
Jelentkezés a teljes képzési és fejlesztési folyamatra ezen a linken elérhető elektronikus adatlapon lehet.
Új jelentkezési határidő:2015. április 19. vasárnap dél

A jelentkezők az első körbe való kiválasztás eredményéről 2015. április 17-19. között elektronikus levélben értesítést kapnak. (Ezért is kérjük, hogy valóban használatban lévő e-mail címet adjanak meg a jelentkezési lapon!) 

A kiválasztás szempontjai:

  • A képzésen résztvevőket a jelentkezési lapon a jelentkezők által megadott információk, valamint az interneten az érintettekről elérhető információk alapján választjuk ki.
Előnyt élveznek azok a jelöltek, legyenek akár egyéni jelentkezők vagy szervezetek, akik 

  • társadalmilag aktívak
  • a jelentkező egyén illetve szervezet, amelyben tevékenykednek, érdemi tevékenységet végez, és tett már lépéseket a társadalmi vállalkozások megvalósítása érdekében
  • tekintettel arra, hogy az őszi képzés Zala megyében valósult meg, és főként dunántúli és fővárosi résztvevőket fogadtunk, jelen alkalommal elsősorban kelet-magyarországi illetve fővárosi jelentkezőket várunk. A dunántúli jelöltek jelentkezése sem kizárt ugyanakkor, amennyiben vállalják az utazással járó nehézségeket.
Felkészülés a második fordulóra:
2015. április 18-án szombaton egész napos (10.00 - 18.00) műhelymunkát tartunk Csepelen, a Domino Tanodában a társadalmi vállalkozási ötletek megvitatására, kidolgozottságuk közös javítására.

A jelentkezők kiválasztásának második fordulója:
A jelentkezőknek 2015. április 27. hétfő délig szükséges benyújtaniuk társadalmi vállalkozási elképzeléseiket az addigra itt elérhetővé váló netes adatlapon. A második körön túljutó jelölteket 2015. május 10. vasárnap délig értesítjük e-mailben.

Előnyt élveznek azok a jelöltek, legyenek akár egyéni jelentkezők vagy szervezetek, akik 
    • elképzeléseiken érdemben dolgoznak, és ennek nyoma van elképzeléseik leírásában (15%)
    • a vázolt fejlesztési elképzelés társadalmi vagy környezeti hatását tekintve innovatívnak tekinthető (35%) 
    • elképzeléseik reálisak, életszerűek (40%)
    • további előnyt jelent az április 18-i alkalmon való részvétel (10%)
    Harmadik forduló:
    A második körön túljutott jelentkezőknek 2015. május 8. péntekig értesítést küldünk. 2015. május 11. hétfő éjfélig az érintetteket egy tudásszint felmérő kérdőív kitöltésére kérjük. Ennek eredményeként véglegesítjük az általunk kiválasztottak körét.

    Végső döntés a bentlakásos képzés résztvevőiről:
    Várhatóan 2015. május 12-én értesítjük a kiválasztott jelentkezőket döntésünkről. Amennyiben vállalják a képzésen való részvételt az általunk küldött képzési szerződés aláírásával és a regisztrációs díj megfizetésével (ennek határideje 2015. május 20. szerda) jelentkezésük véglegessé válik.

    Várólista:
    Képzésünk közpénzből, adományból valósul meg. Elkötelezettek vagyunk ennek felelős felhasználása iránt. A képzési csoportot ezért mindenképpen szeretnénk a hatékony közös munkához képest legnagyobb létszámban indítani. Amennyiben a három kiválasztási forduló során nyilvánvalóvá válik, hogy a jelentkezők számára nem annyira fontos a részvétel lehetősége, hogy ezeket a jól előre látható feladatokat határidőre elvégezzék, szeretnénk másoknak is lehetőséget kínálni a bekapcsolódásra. Ezért május 20-25 között a teljes jelentkezői kört újra áttekintjük, amennyiben a harmadik körben kiválasztottak közül bárki nem teljesíti határidőre a fent leírtakat.

    Örömmel fogadunk minden segítséget abban, hogy ez a lehetőség eljusson az érdeklődőkhöz. További kérdések, észrevételek, egyéb kapcsolatfelvételi szándék esetén a tarsadalmi.összetartozasert[kukac]gmail.com címen vagyunk elérhetőek.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése